Tiroid-kanserinin-RF-yöntemi-ile-tedavisi

Amerikada, nüfusun yaklaşık yarısında 60 yaşına kadar tiroid nodülleri gelişir. Ne yazık ki, tiroid nodülleri ameliyat gerektirir. Ama endişelenmenize gerek yok. Çünkü bu yazımızda sizlere pahalı ve zahmetli tiroid nodülü ameliyatlarına en iyi alternatifi tanıtıyoruz. Radyo frekans ablasyonu (RFA) etkili bir alternatiftir ve herhangi bir ameliyat veya hormon tedavisi gerektirmez. Ama soru şu ki, tiroid RF nedir?

Bu yeni tiroid kanserinin RF yöntemi ile tedavisi ni tam olarak gözden geçirmek için bizimle kalın.

Tiroid RFA ne dir?

Basitçe söylemek gerekirse, tiroid RF, tiroidin yumuşak dokusunda bir yanığa neden olmak için yüksek frekanslı bir alternatif akım elektrodunun kullanıldığı bir tekniktir. Bu da hücre ölümüne ve hasarlı kısmın küçülmesine neden olur. RFA' nın yeni teknolojisi sadece tiroid tedavisinde büyük rol oynamıyor. Aksine nevralji, bazı kanserler ve damar hastalıkları gibi çok geniş bir hastalık yelpazesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Aşağıda, bu etkili tedavi yöntemi hakkında daha fazla konuşacağız.  

 

Resim 1. Tiroid kanseri tüm dünyada yaygın bir hastalıktır.

 

Tiroid kanserinin RF yöntemi ile tedavisi  etkili midir?

Tiroid kanserinin RF yöntemi ile tedavisi hakkında muhtemelen birçok sorunuz var. Sorularınızı bu bölümde cevaplıyoruz. Belki de tüm insanlar bu tedavi yöntemine duyarlı değiller. RF operasyonu öncesinde tıbbi belgelerinizi tiroid  uzmanına göndererek RF tedavisine uygun olup olmadığınızı kontrol etmelisiniz. Bu tedavi yöntemine uygun hastalar, tiroid kanseri biyopsi ile iyi huylu olduğu doğrulanan hastalardır. Tiroid bezinin boyutu 5 cm den küçük ise bu tedavi yöntemini kullanabilirsiniz.

 

Tiroid kanserinin RF yöntemi ile tedavisi  nasıldır?

Tiroid kanserinin RF yöntemi ile tedavisinde lokal anestezi, hafif ile orta şiddette sedasyon ile yapılır. Bu, sakin, rahat ve dengeli kalmanıza yardımcı olacaktır. Ses tellerimizin etkilendiğinden veya zarar görmediğinden emin olmak için işlem sırasında uzmanınızla konuşa bilmelisiniz. Bu işlemde girişimsel radyolog ultrason kullanarak nodülün içine ince bir iğne sokar ve nodülü içeriden ayırır.

 Bu, ultrason rehberliğinde yapılır. Bu, işlem sırasında tüm iğneyi görebileceğiniz anlamına gelir. Bu, olası riskleri ve komplikasyonları azaltır. İğne, iğnenin ucu çevresinde ısı üretmek için elektrik enerjisi kullanan bir jeneratöre bağlıdır. Doktor, nodülü içeriden yakmak için iğneyi nodül içinde ileri geri hareket ettirir. Normal tiroid dokusunun etkilenmeyeceğini unutmayın. Aşınan doku yavaş yavaş skar dokusuna dönüşür ve nodülün küçülmeye başlamasına neden olur.

0 cevap

Cevap bırak

Tartışmaya katılmak ister misiniz?
Katkıda bulunmaktan çekinmeyin!

Cevap bırak

Your email address will not be published. Gerekli alanlar işaretlendi *